Contact

Werkwijze

Het stappenplan van FT Kozijnen

FT Kozijnen heeft een werkwijze waar we proberen aan vast te houden. Aan het stappenplan hieronder kunt u zien welke stappen we doorlopen en in welke volgorde dit gaat. Waar nodig passen we dit proces aan. Iedere klant heeft zijn eigen behoeften en waar nodig is er altijd tijd en ruimte om bepaalde stappen extra uit te diepen.

Oriënterend gesprek

Nieuwe klanten komen bij ons als ze kozijnen en/of deuren willen vervangen. Wij kunnen ze bijpraten over de nieuwste technieken en mogelijkheden. Aan bod komt wat het beste past bij de woning van de klant en de situatie. Denk hierbij aan het materiaal, glas, hang en sluitwerk, uiterlijk en extra opties van de kozijnen en / of deuren. Op basis van dit gesprek kunnen we een prijs indicatie geven. De definitieve prijs kunnen we pas geven als de afmetingen en de kozijnen uitgekozen zijn.

Inmeten

FT Kozijnen kan de kozijnen voor uw inmeten. Zeker als u hier geen ervaring mee hebt is het verstandig om dit door ons te laten doen. Als u dit wenst mag dat natuurlijk ook zelf. Er zijn zelfs ook klanten die de afmetingen doorgeven en waar FT Kozijnen alleen de kozijnen maakt en levert.

Kozijnen kiezen

In deze fase gaan we samen doornemen en beslissen welke kozijnen u wilt en hoe deze eruit moeten komen te zien. Belangrijke zaken die bijvoorbeeld aan bod komen zijn welke draairichting u wenst van de ramen en / of deuren. De ruimte moet natuurlijk aanwezig zijn om de draai te kunnen maken. Ook kunt u de keuze maken uit verschillende soorten hang en sluitwerk en andere opties.

Levering nieuwe kozijnen

Na de bestelling van de kozijnen hoort u gelijk een levertermijn van ons. Vaak maken we direct al een afspraak kort na deze levertermijn waar we de kozijnen komen leveren en plaatsen.

Werkruimte voorbereiden

Voor we met de werkzaamheden beginnen is het belangrijk om de werkruimtes goed voor te bereiden. Dat wil zeggen plaats maken rond de te vervangen kozijnen (binnen en buiten). Meubels dekken we af en gordijnrailsen worden verwijderd.

Oude kozijnen verwijderen

Het verwijderen van de oude kozijnen doen we met beleid dat wil zeggen slopen zonder schade aan anderen omliggende delen te maken. Het sloopafval ruimten we op en nemen we na het uitvoeren van de werkzaamheden mee. Daarna maken we de gaten in de gevel die ontstaan zijn schoon en bereiden we voor om de kozijnen te plaatsen.

Nieuwe kozijnen gereed maken en plaatsen

Voordat we de kozijnen in de gevel plaatsen bereiden we eerst alles goed voor. Dat wil zeggen alles aan de gevel is voor gemonteerd en klaar om het kozijn te ontvangen. En bij het kozijn hetzelfde. Daarna plaatsen we het kozijn en zorgen we dat alles waterpas is. En de ruimtes om het kozijn moeten overal gelijk zijn.

Monteren en afwerken

Als het kozijn vast gemonteerd is kunnen we aan de afwerking beginnen. Alle naden worden afgedicht en professioneel afgewerkt. Indien van toepassing worden de dorpels en / of vensterbanken goed afgewerkt. Zowel aan de buiten als binnenzijde wordt alles netjes afgewerkt en afgetimmerd.