Contact

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn de meest geplaatste kozijnen in Nederland

De opmars van kunststof kozijnen is niet meer te stoppen. In de afgelopen 30 jaar heeft kunststof langzaam maar zeker de koppositie van hout overgenomen. Dat betekend niet dat u nu altijd maar andere materialen moet negeren. Maar over het algemeen is kunststof de beste optie. Met de hedendaagse technieken is hout en kunststof bijna niet meer van elkaar te onderscheiden.

Duurzaamheid en kunststof kozijnen. Gaat dit samen?

Het hoofdbestandsdeel zijn kunststof korrels. Van deze korrels wordt in de fabriek de kozijnen gemaakt. Vroeger kon je van deze korrels niet zeggen dat ze duurzaam waren maar sinds enkele jaren zijn er strenge milieuregels in Europa ingesteld. En door deze strenge regels mogen kunststof korrels nu duurzaam genoemd worden. Als uw kozijnen de einde van hun levensduur hebben bereikt worden ze weer in de fabriek tot korrels vermalen en gebruikt voor nieuwe kozijnen. Door deze ontwikkelingen zijn kunststof kozijnen de duurzaamste optie van alle materialen geworden.

Voordelen van kunststof kozijnen

  • Over het algemeen is kunststof de goedkoopste optie.
  • Een extreem lange levensduur van meer dan 50 jaar.
  • Van alle materialen de hoogste isolatie waarde.
  • De beste optie als het gaat om inbraakbeveiliging en veiligheidsnormen.
  • Weinig tot geen onderhoud.

Nadelen van kunststof kozijnen

Kunststof is niet in alle situaties geschikt. Denk hierbij aan bepaalde vormen of panden waar het afbreuk doet aan de uitstraling.