Contact

Kozijnen vervangen

Er zijn goede redenen om je kozijnen te vervangen

Kozijnen laten vervangen is misschien een klus waar u tegenop ziet maar voor vakmensen is dit een routine klus die in een dag uit te voeren is. Daar hoeft u het dus niet voor te laten. Belangrijker is of de volgende voorwaarden van toepassing zijn:

  • Gaat de isolatiewaarde er enorm op vooruit als u nieuwe kozijnen laat plaatsen?
  • Zijn je huidige kozijnen aan het einde van de levensduur of vindt er houtrot plaats?
  • Voldoen uw kozijnen niet meer aan de huidige veiligheidsnormen en standaarden>

Als het antwoord op één of meerder vragen ja is. Dan kan het interessant zijn om uw kozijnen te laten vervangen.

Isolatiewaarden verhogen

De meest genoemde reden om kozijnen te laten te vervangen is het verhogen van de isolatiewaarde van de woning. In nieuwe kunststof kozijnen zitten zoveel technieken verwerkt die de isolatiewaarde enorm verhogen. De stookkosten zullen hierdoor flink dalen waardoor de kozijnen zich langzaam terug zullen verdienen.

Kozijnen aan het einde van de levensduur

We zien vaak dat mensen net een paar jaar te lang wachten met het vervangen van hun kozijnen. Deze zijn dan zo versleten of rot dat ze die laatste jaren niks voor de warmte in u woning hebben gedaan. Twijfelt u hierover? Neem contact met ons op en wij kunnen u adviseren.

Veiligheidsnormen

Verouderde kozijnen zorgen soms ook voor onveilige situaties. Inbrekers weten voor deze oude kozijnen technieken om ramen en of deuren open te krijgen. Onze kozijnen voldoen aan de nieuwste normen en eisen waardoor u er een stuk veiliger bij zit.